"LİZBON Bir Başka Şehirden Hatıralar" ilhamını; SSM ile Calouste Gulbenkian Vakfı’nın 2007 yılında Portekiz'de düzenlediği "Çağrışımları, Yolculukları ve Atmosferiyle İstanbul, Sakıp Sabancı Müzesi Resim Koleksiyonu'ndan Tablolar" sergisinden aldı. Sergide yer alan eserlerdeki Boğaziçi ve deniz manzaraları, İstanbul'un gündelik hayatından sahneler, Avrupa kıtasının batı ve doğu uçlarında yer alan Lizbon ile İstanbul'un ortak özelliklere sahip olduğu gerçeğini ortaya koydu. Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva'nın Türkiye ziyareti sebebiyle düzenlenen "LİZBON Bir Başka Şehirden Hatıralar" sergisi; kültürleri, dinleri, uygarlıkları ve kıtaları birleştiren Lizbon ile İstanbul'un benzerliklerini, ortak yanlarını gözler önüne seriyor.
İsmail Acar "III İstanbul"
İsmail Acar ile Toprak Sanat Galerisi'ndeki "III İstanbul" sergisinde yaptığımız söyleşi sizlerle....Özgür Korkmazgil "18+"
Pornografi kavramını sorguladığı "18+" isimli sergisi ile ilgili sohbet etmek için ressam Özgür Korkmazgil ile Casa Dell'arte Sanat Galerisi'nde bir araya geldik....Ceylan İnsel "Hatırlıyor musunuz?"
İlayda Sanat Galerisi'nde Ceylan İnsel'in "Hatırlıyor musunuz" adlı serigisini sizler için gezdik....Aphrodisias
Aphrodisias'tan Roma Portreleri 25 Ocak 2009'a kadar görülebilir....Pablo Picasso "Suite Vollard" gravür sergisi
Pablo Picasso'nun 20. yüzyılın ilk yarısına ait gravür dizisi Pera Müzesinde sergileniyor...."Acı Aşk"
3 kadın ve 1 adam arasında yaşanan aşk üçgenini beyaz perdeye taşıyan "Acı Aşk" adlı film vizyonda....Kamer Batıoğlu "Genel Ev'ren Kadınları"
Artpoint Gallery'de sergilenen "Genel Ev'ren Kadınları" adlı sergisinde ressam Kamer Batıoğlu ile sohbet ettik...."Paslı Son"
Alman fotoğrafçı Thomas Radbruch, 26 Mayıs-19 Eylül tarihleri arasında İstanbul Modern’in otoparkında yer alacak olan “Paslı Son” başlıklı sergisinde, dünyanın çeşitli ülkelerindeki araba mezarlıklarından çektiği fotoğraflarla hem geçmişin hem de bugünün öyküsünü aktarıyor....Ahmet Ertuğ "Bilgelik Mabetleri Kütüphaneler"
Fotoğraf sanatçısı Ahmet Ertuğ'un Galeri Işık Teşfikiye'de yer aldığı görkemli 23 kütüphanenin fotoğraflandığı "Bilgelik Mabetleri Kütüphaneler" adlı sergisindeyiz....